frontistirio

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ: "Ένα ποτήρι θάνατο θα πιω, απόψε να μεθύσω"

     Μια μεγάλη λαϊκή φωνή, που στο πέρασμα του χρόνου τραγούδησε αξέχαστες επιτυχίες, σίγησε την Τρίτη 17 Απριλίου 2012!
     Το ελληνικό τραγούδι έγινε ακόμη φτωχότερο, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα χάθηκαν από τους κόλπους του σπουδαίοι δημιουργοί και ερμηνευτές, όπως ο Μ. Ρασούλης και ο Ν. Παπάζογλου, ο οποίος πέθανε πέρυσι την ίδια ημέρα!
       Χρονιά απωλειών η φετινή για το χώρο του πολιτισμού ...

                                     "Καλό Ταξίδι"!!!


           Η Εκπομπή "ΔΡΟΜΟΙ" – αφιέρωμα της ΕΡΤ  στο λαϊκό τραγουδιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ, παρακολουθεί την προσωπική και καλλιτεχνική του πορεία. Στη διάρκεια της εκπομπής, ο λαϊκός τραγουδιστής αυτοπαρουσιάζεται μιλώντας για τον γενέθλιο τόπο του, την Αγ. Μονή Τρικάλων, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την πρώτη του επαφή με τη μουσική.
         Στη συνέχεια, αναφέρεται στην εγκατάστασή του στην Αθήνα, το 1964 και στις πρώτες του συνεργασίες με σημαντικούς συνθέτες, που σημάδεψαν την καλλιτεχνική του πορεία, όπως τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.

                  Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:
           


       Επίσης στο επεισόδιο «ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ» της ΕΡΤ  οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο λαϊκό Τραγουδιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ, ο οποίος ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο το 1967, και διεκδικεί δυναμικά μια θέση στην ελληνική μουσική σκηνή.
      Στο επεισόδιο αυτό παρουσιάζεται μια σειρά από πολύ μεγάλες επιτυχίες γνωστών Ελλήνων τραγουδιστών από το έτος 1967 έως το 1985.
     Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου